A debreceni evangélikusok ajtói ebben az évben is nyitva álltak

DSC_0295

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve 2016 szeptemberének harmadik szombatján a Debreceni Evangélikus Egyházközség is megnyitotta temploma, múzeuma és gyülekezeti háza ajtaját az érdeklődők előtt, és színes kulturális programokkal várta a betérőket.

A nap az altemplomban, Medgyesiné Vághy Ida hagyatékából összeállított Csipkemúzeum megtekintésével vette kezdetét, a tárlatvezetésről a kézimunkák alkotójának lánya, Dobszainé Medgyesi Ida gondoskodott. A folytatásban a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának diákjaiból álló énekkara örvendeztette meg a templomban egybegyűlt szülőket és nagyszülőket, majd egy megkésett tízórai közös elfogyasztása után, a gyülekezeti teremben a Fabula et Figura Műhely Teremtéstörténet című bábelőadását tekinthették meg a gyermekek. Esti program nélkül sem maradtak az érdeklődők, a gyülekezetben már több éves hagyományra visszatekintő filmklub szervezői a dán filmkészítés egyik remekművét, az Ádám almái filmet vetítették le.

Terveink szerint 2017-ben a reformáció ötszázadik évfordulóján a városban működő református egyházközségekkel együttműködve készülünk a Nyitott Templomok Napjára.